Συνάντηση της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα

 

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Κουλουρά και το μέλος κ. Χάρη Μαρκάτο, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, για ζητήματα που απασχολούν το δημοσιογραφικό κλάδο και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 στο γραφείο του Υφυπουργού, όπου ο πρόεδρος και το μέλος της Ε.Σ.Ε.Τ, συζήτησαν με τον κ Μπούγα τους ευρωπαϊκούς κανόνες που ψηφίστηκαν πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την προστασία των δημοσιογράφων από καταχρηστικές αγωγές, την προστασία του έργου των δημοσιογράφων και την ελευθερία του τύπου.

Η νέα οδηγία που ψήφισε του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει στόχο να διασφαλίσει ότι τα πρόσωπα και οι οργανώσεις που εργάζονται για θέματα δημόσιου συμφέροντος, όπως τα θεμελιώδη δικαιώματα, οι καταγγελίες για διαφθορά, η προστασία της δημοκρατίας και η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, θα προστατεύονται από τις αβάσιμες και καταχρηστικές αγωγές. Επίσης οι νέοι κανόνες απαγορεύουν στις αρχές να πιέζουν δημοσιογράφους και συντάκτες να αποκαλύπτουν τις πηγές τους.

Ο Υφυπουργός ήταν ενήμερος γι αυτούς τους κανόνες και συζήτησε τη συνεργασία του Υπουργείου με την Ε.Σ.Ε.Τ., για την προστασία των δημοσιογράφων και την καλύτερη λειτουργία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου παρακολουθεί αυτά τα ζητήματα και παρεμβαίνει με διεκδικήσεις και προτάσεις.

Οι συναντήσεις της ΕΣΕΤ με μέλη της Κυβέρνησης και εκπροσώπους της κεντρικής διοίκησης θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της προσπάθειας επίλυσης προβλημάτων και θεμάτων των δημοσιογράφων μελών της στην ελληνική περιφέρεια.

 

Ε.Σ.Ε.Τ.