ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι ακριτικοί Λειψοί βρίσκουν την άκρη στο νήμα της ανάπτυξης – Η περίπτωση του αθλητικού τουρισμού 

Μια δυνατή ομάδα επιστημόνων καθηγητών από τα πανεπιστήμια, Πάντειο, Αριστοτέλειο, Πελοποννήσου, νέων ερευνητών και υποψήφιων διδακτόρων, έμπειρων δημοσιογράφων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) βρέθηκαν στους ακριτικούς Λειψούς την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018. Εκεί με τον συντονισμό της κ. Τέσσας Δουλκέρη, καθηγήτριας Επικοινωνίας και προέδρου της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων ΤΑΔ και του Δήμου Λειψών πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΩΝ». Συνδιοργανωτές ήταν το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.), η, η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, και o Δήμος Λειψών.

Περισσότερα...

Επιστημονικό συνέδριο για τον τουρισμό και τον αθλητισμό στις 23 και 24 Ιουνίου στους Λειψούς

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΩΝ» θα διεξαχθεί  στους Λειψούς  από 23 έως 24  Ιουνίου. Πρόκειται για μία διοργάνωση του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Παν/μίου, της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας  και Δημοσιογράφων ΤΑΔ, [ΕΠΕΤΑΔ] του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αθλητικού Τύπου [ΠΣΑΤ], της Ένωσης  Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Σ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το   Δήμο Λειψών. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.Διεύθυνση  Τουρισμού.

Περισσότερα...

Γενική Συνέλευση - Κοπή βασιλόπιτας 2018

Ένα ιδιαίτερα παραγωγικό σε δράσεις και αποτελεσματικό σε υλοποίηση στόχων ήταν το 2017 για την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου. Ανάλογος είναι ο σχεδιασμός και για το 2018 

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων μελών της Ε.Σ.Ε.Τ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 18). Παρά τις πολλές δυσκολίες τα μέλη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας έδωσαν το παρόν.  

Στη φετινή Γενική Συνέλευση, προήδρευσε ο Ανδρέας Κατσιάπης και στη θέση γραμματέα, ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά η Σοφία Σιδηροπούλου. 

Περισσότερα...

Η έγκυρη Δημοσιογραφία η απάντηση στους κινδύνους της Νέας Εποχής του Διαδικτύου

 

52ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο - «Αξιοπιστία & Ελευθεροτυπία στην Ψηφιακή Εποχή» 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 52ου Πανελληνίου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, με θέμα: «Αξιοπιστία και Ελευθεροτυπία στην Ψηφιακή Εποχή», που έλαβε χώρα 11-13 Μαΐου στην Αιδηψό.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.), ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας και η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων.

Περισσότερα...

51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο ΕΣΕΤ

Ένα ακόμη επιτυχημένο συνέδριο της ΕΣΕΤ που ένωσε και δυνάμωσε τη φωνή των δημοσιογράφων της Περιφέρειας

 Η Βέροια και η Ημαθία τόπος – πυρήνας στην ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνισμού φιλοξένησε και συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του 51ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου που είχε ως θέμα «Δημοσιογραφία και Δημοσιογράφος στην Ελληνική Περιφέρεια».

Το τριήμερο  6 – 8 Οκτωβρίου 2017 δημοσιογράφοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας ένωσαν τη φωνή τους με επιστήμονες και ακαδημαϊκούς και αναπτύχθηκε ένας δημιουργικός και σε κάποιες στιγμές έντονος διάλογος με στόχο να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα και προβλήματα που απασχολούν τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά δημοσιογράφους. Οι εισηγητές έγκριτοι επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές πανεπιστημίων και έμπειροι δημοσιογράφοι παρουσίασαν μελέτες, έρευνες, απόψεις, αλλά και προτάσεις δίνοντας το έναυσμα για συζήτηση και προβληματισμό σε θέματα όπως:

Περισσότερα...