ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

Διεπιστημονική Διημερίδα στη Σπάρτη στις 30 & 31 Μαρτίου 2017 

Ο Τουρισμός παραμένει η κύρια οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα λόγω της ποικιλομορφίας του φυσικού πλούτου της χώρας, του κλίματος αλλά και της φιλοξενίας των ίδιων των ανθρώπων. Αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα για την έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση.

Ο Τουρισμός είναι ένα πολυσύνθετο, κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό φαινόμενο..

 Με σκοπό να αναδειχθεί ο πολυδιάστατος ρόλος του Τουρισμού, το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων Τ.Α.Δ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας) διοργανώνουν στις 30 και 31 Μαρτίου 2017 στη Σπάρτη Διεπιστημονική Διημερίδα με θέμα: «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.».

Η Πελοπόννησος είναι μία ανεπτυγμένη τουριστικά περιφέρεια με συνεχή εξέλιξη. Σε όλες τις περιφερειακές ενότητες όπως και στη Λακωνία προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα τουριστικών εμπειριών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προσδοκίες και απαιτήσεις των επισκεπτών.

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν, η οποία  αναμένεται να είναι  η καλύτερη των τελευταίων ετών σε επίπεδο αφίξεων, ακαδημαϊκοί, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι του τουρισμού θ’ αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σπύρος Συρόπουλος  ο οποίος   θα κάνει την εναρκτήρια ομιλία, η Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου Μαριάννα Ψύλλα, ο Καθηγητής του Τμήμ. Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Θεόδωρος Χατζηπαντελής, ο Επικ. Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  Κυριάκος Νικολάου – Πατραγάς,ο καθηγητής  του Α.Π.Θ.  Σωκράτης Δεληβογιατζής,ο    Δ/ντής Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών  Απόστολος  Πιερρής.

Ομάδα έρευνας υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας της Επικοινωνίας του ΑΠΘ, Τέσσας Δουλκέρη,της Πρόεδρου της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής  θα αναλύσει το ρόλο  των περιφερειακών ιστοσελίδων σε θέματα Τουρισμού. Επιπλέον, ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, Γιώργος Κουκουλιάτας με την  δημοσιογράφο και Έφορο Δημοσίων Σχέσεων της ΕΣΕΤ, Τάνια Δούλαλα  θα παρουσιάσουν έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται τα θέματα του Τουρισμού στις τοπικές εφημερίδες.

Τέλος, δημοσιογράφοι που συνεργάζονται σε περιφερειακά   θα συζητήσουν με  εκπροσώπους  των τοπικών φορέων του Τουρισμού  ώστε να γεφυρωθεί η θεωρία με την πράξη και να αναδειχθούν  τα  προβλήματα της περιοχής.