Γενική Συνέλευση ΕΣΕΤ: Ανάδειξη 50 χρόνων αγωνιστικής πορείας

- Τιμούμε 50 χρόνια δουλειάς κι αγώνα της ΕΣΕΤ και των δημοσιογράφων μελών της.
- Διεκδικούμε αναγνώριση του ρόλου και του έργου της ΕΣΕΤ, θέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς αποδοχές για τους σκαπανείς δημοσιογράφους της ελληνικής περιφέρειας.


Με κύριο θέμα την ανάδειξη της αγωνιστικής πορείας των 50 χρόνων της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα γραφεία της Ένωσης, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των δημοσιογράφων μελών της ΕΣΕΤ.
Το 1963, μια ομάδα δημοσιογράφων – συντακτών επαρχιακών εφημερίδων, ίδρυσαν την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με έδρα την Αθήνα. Από τότε λειτουργεί μέχρι σήμερα έχοντας μέλη της δημοσιογράφους από όλη την ελληνική περιφέρεια. Στην φετινή τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, με συμμετοχή δημοσιογράφων – μελών από πολλές περιοχές της χώρας συζητήθηκαν το πλαίσιο και το πρόγραμμα εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας και δράσης της ΕΣΕΤ.
Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στόχος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν είναι να αναδειχθεί η σημαντική αλλά άγνωστη ιστορία της ΕΣΕΤ, οι ιστορίες και τα επιτεύγματα των αφανών ηρώων δημοσιογράφων, μελών της Ένωσης από την ελληνική περιφέρεια.
Ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της ιστορίας αφορά την αντίσταση και την δίωξη των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΕΤ την περίοδο της δικτατορίας.
Σήμερα μέσα στον ανεμοστρόβιλο της κρίσης και της ύφεσης η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου βρίσκεται ξανά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα μέλη της σε όλη την επικράτεια είναι τα πρώτα που χάνουν εργασία και εισόδημα γνωρίζοντας την ανεργία χωρίς άλλη εναλλακτική λύση απασχόλησης.
Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται από την τουλάχιστον περίεργη στάση της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης που εδώ και 8 χρόνια επιμένει να μην υπογράφει τις ταυτότητες των δημοσιογράφων της ΕΣΕΤ στερώντας τους το δικαίωμα να διεκδικούν μια θέση εργασίας με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με άλλους συναδέλφους τους.
Για την άρση αυτής της αδικίας έχει να παλέψει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΤ και αυτή είναι και η ομόφωνη απόφαση και εντολή των μελών της Γενικής Συνέλευσης προς τα μέλη του Δ.Σ.

Κοπή πίτας
Με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης τα μέλη της ΕΣΕΤ έκοψαν και την καθιερωμένη βασιλόπιτα με ανταλλαγή ευχών για ένα καλύτερο μέλλον στην δημοσιογραφία και τα Μέσα Ενημέρωσης της ελληνικής περιφέρειας.
Το τυχερό φλουρί που αντιστοιχούσε με συμβολικό δώρο κέρδισε ο κ. Κολώνιας  Ευάγγελος, μέλος της ΕΣΕΤ από την Φθιώτιδα.