Στις 8 Απριλίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Η ΕΣΕΤ μετά την ανακοίνωση της μεγάλης πανελλαδικής γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Απριλίου, συμμετέχει στην απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 8 Απριλίου και καλεί τα μέλη της σε όλη την Ελλάδα:

- Να συμμετάσχουν στην απεργία την Τρίτη 8 Απριλίου (από τις 06.00 της Τρίτης 8 Απριλίου έως τις 06.00 της Τετάρτης 9 Απριλίου)

 

Οι δημοσιογράφοι της ελληνικής περιφέρειας πλήρωσαν και πληρώνουν το βαρύ τίμημα της κρίσης και των μνημονίων. Η θέσεις εργασίας στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και η ανεργία είναι το «επάγγελμα» που δηλώνουν οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας. Η απλήρωτη και η παράνομη εργασία έχουν γίνει πλέον καθεστώς στα Μέσα Ενημέρωσης.

- Αγωνιζόμαστε και υπερασπιζόμαστε το σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, την  άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

- Διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την  ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των δημοσιογράφων χωρίς στεγανά και προαπαιτούμενα

- Απεργούμε και διεκδικούμε νόμιμη εργασία και αξιοπρεπή αμοιβή.